Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMórahalom befektetők az ipari parkban

Kapcsolódó oldal:  Építkezések a mórahalmi ipari parkban

Háromszázötven újabb munkahelyet ígér az a három befektető, amelyek építkeznek a mórahalmi ipari parkban. Háromszázötven újabb munkahelyet ígér az a három befektető, amelyek építkeznek a mórahalmi ipari parkban. Kettő közülük, a belga Pacapime és a holland LCPackaging csomagolóanyagokat állít elő, a harmadik, a húsfeldolgozással foglalkozó belga Fléma Snack pedig saslikgyártással foglalkozik majd a megvásárolt hektárokon.

A szerződést az önkormányzat tavaly májusban írta alá a külföldi befektetőkkel, akik 350 újabb munkahelyet ígértek Mórahalmon. Jelenleg is építkeznek - mintegy 12 milliárd forintot fektetnek be -, a legjobban a saslikos üzem áll, amelyben tavasszal valószínűleg el is kezdődik a gyártás.

S hogy miért éppen Mórahalomra esett a választás? A külföldiek a szerződés aláírásakor úgy nyilatkoztak, leginkább az ipari park hármas határhoz közeli elhelyezkedése miatt döntöttek a kisváros mellett, de szempont volt az önkormányzati támogatás, tudták, milyen hatalmas mennyiségben állítanak elő a térségben zöldséget - amit nyilván csomagolni kell -, ismerték a Mórakertet, és tudták, hogy rendelkezésre áll szabad munkaerő is.

A Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park 1997-ben kapta meg az ipari park címet, elsőként Csongrád megyében - mondta Pataki Sándor, aki az önkormányzatnál az ipari park felelőse. A délszláv háború miatt akkor nem tombolt a befektetési kedv, ezért először egy inkubátor centrum jött létre, amely jelenleg is működik.

Az ipari parkba a három új, külföldi befektetővel együtt 26 vállalkozás települt, közülük a legnagyobb befektető és a legnagyobb foglalkoztató a Mórakert, Magyarország első elismert tésze. A Mórakertnek olyan neve van immáron külföldön is, amely vonzza a befektetőket. Jelenleg csaknem 300-an dolgoznak a mórahalmi ipari parkban, a belga és holland cégek ezt a létszámot duplázzák meg. (DM)

További információk:2008.01.28.