Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMegkezdődött a logisztikai felhőalkalmazás piaci bevezetése

Kapcsolódó oldal:  Megkezdődött a logisztikai felhőalkalmazás piaci bevezetése

A LOGICAL projekt a következő fázisába lépett. A tesztfázis sikeres lezárását követően megkezdődött a logisztikai felhő-alapú platform más logisztikai szoftverekkel való integrálása, és piaci bevezetése. (MLSZKSZ)

Az utóbbi hetekben sikerrel végződött a központi felhő-platform lehetőségeinek tesztelését végző projekt-implementációs fázis. A rendszer infrastrukturális szintű-, technikai jellegű működési tesztje mellett a szolgáltatásokat megvalósító szoftverek integritás -tesztelése is lezajlott. Ennek eredményeként elmondható, hogy az ezt követően a rendszerhez csatlakozó-, annak fejlesztésében részt nem vevő logisztikai szoftvergyártók is könnyen közzétehetik alkalmazásaikat, megoldásaikat a logisztikai vállalkozások sokasága számára.

A rendszer jelenleg mintegy 200 regisztrált vállalat szolgáltatásairól, telephelyeiről és erőforrásairól tartalmaz információkat. Elsősorban logisztikai szolgáltatásokat nyújtó cégek; beszállítók és ellátók szerepelnek az adatbázisokban. Körükben főként a felhőalapú adattárolási- és a virtuális piactér -funkciók népszerűek.

A piaci bevezetés 2014 júniusától decemberéig tart; a tisztán piaci működés 2015 januárjában indul el. A projektpartnerek szerepe ebben az időszakban kettős: ők felügyelik saját országaikban a helyi marketing tevékenységeket, illetve a csatlakozni kívánó vállalkozásoknak is velük kell felvenniük a kapcsolatot.
(logsped)

2014.07.07.