Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMasped Logisztika: új szolgáltatás

Kapcsolódó oldal:  Masped Logisztika: új szolgáltatás

A Masped Expo beolvadt a szállítmányozás területén működő Masped Logisztikába. Az egyesülést követően a társaság magasabb szintű, szélesebb körü szolgáltatásokat tud nyújtani nemcsak a vásári szolgáltatások, hanem a vámkezelés és raktári logisztika terén is.

A július végi összeolvadás után ugyanazt a megbízható minőséget, gondolkodásmódot kínálja a cég, azonban az egyesülése nyomán új, versenyképes szolgáltatás-csomagok is megjelennek a Masped Logisztika portfoliójában. Ezen felül új informatikai megoldásokkal és nemzetközi kapcsolatrendszeren keresztül történő intenzív üzletfejlesztéssel terveznek.

A lépés következményeképp a fizikai állományt összevonják, amely segíti a szezonális kilengések kezelését, valamint hatékonyabb munkaerő menedzsmentet. Megtakarításokkal számolnak a párhuzamos tevékenységek összevonásával, többek között a pénzügy, könyvelés, munkavédelem, karbantartás területén is. Az összeolvadást követően a Masped Logisztika nem számol jelentős eszközpark bővítéssel, ugyanakkor egyes kiemelt rendezvényeknél extra eszközök ideiglenes bérletével és a dolgozói létszám bővítésével kalkulálnak.

A 64 éves Masped Csoporthoz tartozó mindkét cég a válság ellenére külön-külön is eredményes volt a tavalyi évben:

A Hungexpo korábbi hivatalos szállítmányozója, a Masped Expo a tavalyi évben több mint 100 hazai és külföldi rendezvényt szolgált ki és kb. 1400 kapcsolódó megbízást teljesített, 337,8 millió forintos árbevételt elérve. A belföldi rendezvények logisztikai kiszolgálása terén vezető cég eszközparkjában is a piac előtt áll: speciális 150 tonnás anyagmozgató eszköz, ruli és 10 tonna teherbírású targoncájával is kiemelkedik a versenytársai közül. Emellett kiterjedt nemzetközi és hazai partnerhálózattal is rendelkezik; megbízói között szerepel többek között Magyarország egyik legnagyobb csirkehúsos termékeket gyártó üzeme, az Osi Food Hungary, illetve számos ipari ágazat beszállítója, a Phoenix Mecano is.

A Masped Logisztika 1,590 milliárd forintos árbevétellel és az előző évhez viszonyítva 8,2 % növekedéssel zárta 2011-et. A többek között telekom logisztikával, jövedéki termékek tárolásával, ingatlan hasznosítással foglalkozó társaság az elmúlt évben 350 000 megrendelést végzett. A Masped Expoval bővült Masped Logisztikánál 2013-ra 2 milliárd forint feletti árbevételt és megközelítőleg 400000 megrendelést terveznek a tulajdonosok. (logsped)

További információk:2012.08.29.