Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébKonica Minolta:regionális logisztikai központ Magyarországon

Kapcsolódó oldal:  Konica Minolta:regionális logisztikai központ Magyarországon

Magyarországon alakítja ki a kelet- és közép-európai piacokat kiszolgáló logisztikai központját a Konica Minolta.

A nyomtatástechnológiai megoldásokat gyártó és forgalmazó japán nagyvállalat a forgalom növekedésével és a piac bővülésével indokolja a logisztikai átszervezést, amelynek egyik nagy nyertese Magyarország lesz.

Tizenöt kelet- és közép-európai országot hivatott kiszolgálni az új logisztikai bázis, amelyet a főváros közelében fekvő Pátyon alakít ki a Konica Minolta. Az egész régiót kiszolgáló disztribúciós bázis nemcsak az új termékek, hanem az üzemeltetésükhöz szükséges kellék- és szervizanyagok raktározásával és elosztásával is foglalkozik. Az új központ a jövő év augusztusára éri el teljes kapacitását, amely napi öt kamion áru befogadását és kezelését, illetve naponta mintegy nyolcszázötven küldemény útnak indítását jelenti.

"Az elmúlt néhány esztendőben elért eredmények és a további dinamikus növekedésünk fenntartásához ésszerű logisztikai folyamatokra és megfelelő készletgazdálkodásra is szükség van" - nyilatkozta Ken Osuga, a Konica Minolta Európa elnöke. "Az új regionális központtal tovább növeljük a termékeink versenyképességét, a szállítási és logisztikai költségek optimalizálása pedig a végfelhasználói árakban is érezhető lesz."

Az új logisztikai központ hatalmas kiterjedésű régiót szolgál ki. Magyarország mellett ez a bázis felel Ausztria, Szlovákia, Csehország, Románia, Ukrajna, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Albánia és Macedónia piacának ellátásáért is.

Magyarországgi Konica Minolta regionális logisztikai központ által kiszolgált országok


"A Kühne+Nagel büszke arra, hogy a Konica Minolta kelet-európai terjeszkedésének meghatározó és hosszú távú stratégiai partnerének választotta, hiszen egy ilyen hatalmas ellátási lánc folyamatos és kiegyensúlyozott működtetése megbízható és magas színvonalú logisztikai megoldásokat követel. A Kühne+Nagel hálózata, világszínvonalú informatikai rendszere és egyedi igényekre szabott raktárlogisztikai megoldásai biztosítják mindezt a Konica Minolta számára" - mondta Jörg Hennecke a Kühne+Nagel kelet-európai alelnöke.

A beruházásnak köszönhetően mintegy harminc új munkahely is létrejön és közvetve további kétszáz-kétszázhúsz ember jut munkalehetőséghez hazánkban. Az 5000 m2 alapterületű logisztikai bázis ugyanakkor a későbbiekben más, a nyomtatóipari nagyvállalat ellátási láncába illeszkedő szerepeket is kap. A raktározás és árukezelés mellett a regionális központ az új irodai gépek plug&play előkészítésével és honosításával, a használt berendezések minőségellenőrzésével és újraértékesítésével, valamint hulladékkezeléssel és újrahasznosítással is foglalkozik a tervek szerint. Az értéknövelő szolgáltatásokat a japán nagyvállalat további beruházások keretében valósítja meg. (logsped)

2012.11.07.