Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Kétszázmilliós befektetés Fürgefutár.hu-ba

A Euroventures az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül közel kétszázmillió forintot fektetett a Fürgefutár.hu internetes logisztikai szolgáltatóba.

Az internetes futárszolgálat 2010-es alapítása óta évente 75%-os növekedést produkált. Tavaly elérte a 150 millió forintos éves árbevételt. Ügyfeleinek eddig 350 millió forintot takarított meg azzal, hogy a legnagyobb futárszolgálatok szolgáltatásait a legkedvezőbb árakon nyújtja.

A Fürgefutár.hu-t 2010 októberében Colin Snead alapította, aki saját korábbi tapasztalatai alapján rájött, hogy a futárszolgálatok nagy forgalmú ügyfelek számára jelentősen kedvezőbb árakat tudnak biztosítani. A Fürgefutár.hu mindenkinek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt lehetőséget nyújt csomagküldésre Magyarországon belül és külföldre az általa elért kedvezőbb áron.

Úgy kínálnak alternatív logisztikai megoldást, hogy az eseti vagy rendszeres csomagküldők oldalukon egy helyen hasonlíthatják össze és vehetik igénybe vezető futárszolgálatok szolgáltatásait. A cég partnerei többek között a GLS, G4S, UPS, WEBOX, X1, TNT és a HDT.A Fürgefutár.hu a hazai piacon elsőként vezette be ezt az üzleti modellt. Az alapítóhoz csatlakozó Varga Ákos dolgozta ki a vállalat működési folyamatait, Eric Hofer pedig a cég saját tulajdonú logisztikai szoftver megoldásnak fejlesztését kapta feladatul.

A Fürgefutár.hu fennállása alatt eddig több mint 100,000 küldemény gyors, ajtótól ajtóig történő célba juttatását biztosította. A mostani közel 200 milliós tőkebefektetésből fejleszteni és terjeszkedni fognak.

"Célunk, hogy Közép- és Kelet Európa első számú csomagküldést közvetítő szolgáltatójává váljunk. A Euroventures befektetésének köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy felgyorsítsuk növekedésünket, és további fejlesztéseken keresztül megvalósítsunk egy olyan élvonalbeli logisztikai rendszert, amely még inkább hatékonyabbá és rugalmassá teszi működésünket.," - mondta Colin Snead.

"A Fürgefutár.hu Magyarország leggyorsabban növekvő internetes logisztikai szolgáltatója. Az alapítók rátermettségét és elkötelezettségét a cég eddigi eredményei is alátámasztják. Reméljük, hogy a befektetésünkkel tovább gyorsíthatják a növekedési ütemüket és elkezdhetnek terjeszkedni a régióban," - mondta Tóth Zoltán a Euroventures igazgatója.
(logsped)

2015.07.05.