Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



Ingyenes tanulóbiztosítás 2016-2017

Az állam által finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás fedezete minden 3. és 18. életévét betöltött gyermeknek alanyi jogon jár. 2016-ban szolgáltatást az Allianz 2017-ben, pedig a Groupama biztosítja.

Az általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosításról szóló 119/2003. (VIII. 14.) Kormányrendelet alapján minden 3-18 év közötti gyermeknek jár az állami balesetbiztosítás. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 2016-ra meghirdetett közbeszerzést az Allianz Hungária Zrt. nyerte meg, így az Allianz biztosíthatja az idei évben a gyermekeket.

A KSH adatai szerint közel másfélmillió, felnőttkorba nem lépett óvodást és iskolást érint az államilag finanszírozott konstrukció. A díjmentesség mellett előnyt jelent, hogy az Allianz nemcsak akkor nyújt szolgáltatást, ha a gyermekkel az óvodán vagy az iskolán belül történik baleset, hanem egész évben, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is egyaránt térít, így érdemes erről a szülőknek is tájékozódni.

A biztosító szolgáltatása minden magyar állampolgárságú (3-18 év) gyermek részére:



Az Allianz statisztikái szerint a leggyakoribb személyi sérülés csonttörésből és csontrepedésből fakad a 3-18 év közötti fiatalok körében. A kárbejelentések több mint 80 százalékát ezek a sérülések jelentik. Fontos felhívni rá a figyelmet, hogy ez a típusú védelem nem helyettesíti az utasbiztosítás védelmét egy külföldi utazás során, a külföldi ellátás költségei magasak lehetnek, így arra továbbra is szükséges külön utasbiztosítást kötni.

Mindemellett, ha a gyermekeinkről van szó, akkor sokak számára a széleskörű védelem a legfontosabb. Az Allianz egyéni személybiztosítási konstrukciói között az aktuális élethelyzetnek és igényeknek megfelelő, kombinálható biztosítási csomagok találhatóak. Az Allianz Életprogram és az Allianz Gondoskodás program is alkalmas a váratlan kiadások fedezésére.

Baleset esetén a szülőknek személyes adategyeztetést követően van lehetőségük a szolgáltatási igénybejelentő beküldésére. A személyes adategyeztetést az Allianz bármely ügyfélkapcsolati pontján el lehet végezni. Ezt követően az Allianz Hungária Zrt. honlapján, vagy az ügyfélkapcsolati pontokon elérhető igénybejelentő-lapot és az orvosi dokumentációt kell megküldeni az Életbiztosítási szakkezelési osztály részére (Allianz Hungária Zrt. Életbiztosítási szakkezelési osztály 1387 Budapest, Pf. 11.).
(logsped)

További információk:




2016.03.19.