Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



Hosszabb a hétvégi kamionstop 2014-ben

Kapcsolódó oldal:  



Hosszabb a hétvégi kamionstop 2014-benn

A tehergépkocsik 2014 júliusban és augusztusban a fő szabály szerint szombat délután 15 óra és vasárnap este 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon. A tilalmat az érintett szakminiszterek veszélyhelyzetben felfüggeszthetik. (MTI)

2014 július első szombatján életbe lép a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása, a nyári kamionstop szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A közlemény szerint a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik - mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények - forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják.


Kép: Kojnok Jenő


A kamionstop időtartamának nyári kiterjesztését a visszaeső szállítási igények teszik lehetővé. A tehergépkocsik júliusban és augusztusban - főszabály szerint - szombat délután 15 óra és vasárnap este 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon. A kamionstopot az érintett szakminiszterek veszélyhelyzetben felfüggeszthetik. Az intézkedésre az utóbbi években az országos tiszti főorvos által elrendelt, legalább másodfokú hőségriasztás adott okot.
(logsped)

2014.07.06.