Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A GLS megerősíti pozícióját Portugáliában

Kapcsolódó oldal:  A GLS megerősíti pozícióját Portugáliában

A GLS Cégcsoport 2010. november 1-jei hatállyal átvette a GLS Portugal Lda. fennmaradó 49 százalékos tulajdoni hányadát.

Az eredetileg a GLS és a Kislog közös vállalataként létrejött cég mostantól a páneurópai csomag-, expressz és logisztikai szolgáltató kizárólagos tulajdonába megy át.

"A fennmaradó tulajdoni hányad megvásárlása egyaránt szolgálja a GLS portugáliai pozíciójának és európai hálózatunknak a megszilárdítását" - indokolta a döntést Rico Back, General Logistics Systems B.V., Amsterdam (GLS) CEO. "A GLS Portugal megalapításakor már szerepelt a szerződésben, hogy később ezt az üzletrészt is átvesszük, és most, öt év sikeres együttműködés után végre sor kerül erre."

A GLS Portugal Lda. 2005 novemberében jött létre, a Kislog és a GLS közös vállalataként. Ennek során a Kislog leányvállalatának és a GLS korábbi hálózati partnerének, a Personalis S.A.-nak a csomagszolgáltató részlegét integrálták az új cégbe. A jelenlegi tranzakcióval a vegyesvállalat megszűnik.

Magas minőségi normák

A GLS Portugal hat telephelye segítségével nyújtja szolgáltatásait az egész ország területén. A GLS közvetlenül a belföldi vállalat megalapítása után átalakította annak összes folyamatát a Cégcsoportnál bevált, ipari szintű, európai csomagkezelési technológiáinak megfelelően. Ez magában foglalta a teljes szoftver- és hardverkörnyezet cseréjét és a jelenlegi GLS normáknak megfelelő átalakítását.

A Cégcsoport a kapacitás bővítését és a telephelyek modernizálását célzó beruházásokat hajtott végre. A fejlesztések néhány fontosabb állomása: 2008-ban a GLS Portugal új elosztóközpontot (csomagirányítót és depót) helyezett üzembe Lisszabonban. Az új létesítmény nagyobb kapacitást nyújt, ezenkívül modern szortírozó- és kamerás megfigyelőrendszerrel rendelkezik. A vállalat még ugyanabban az évben bevezette a kézbesítő járművekből történő mobil adatátvitelt. Ennek köszönhetően a szállítmányok online nyomon követési rendszere majdnem valós időben képes kézbesítési adatokat szolgáltatni Portugáliából. A GLS Portugal 2009 közepén megkapta az EN ISO 9001:2008 tanúsítványt.

Készen a gazdasági fellendülésre

"A GLS Portugal a GLS Cégcsoport magas minőségi normáinak köszönhetően előkelő helyet vívott ki magának a piacon" - mondta Rico Back. A megfelelő csomagszolgáltató kiválasztásakor az ügyfelek számára fontos szempont a biztonság, különösen akkor, ha nagy értékű vagy sérülékeny áruk szállításáról van szó. Portugáliában a GLS nagy telekommunikációs és gyógyszergyártó cégeket is ügyfelei között tudhat. A pénzügyi és gazdasági világválság kitörése előtt a GLS Portugal évente akár 30 százalékos növekedést is el tudott érni. A GLS európai hálózatához történő csatlakozás rendkívül kedvező hatással volt a vállalat külföldre irányuló csomagforgalmára.

"Portugália a válság által legkeményebben sújtott országok közé tartozik, ezért most magas államadóssággal küszködik" - mondta Rico Back. "Mi azonban elköteleztük magunkat az ország és az itteni ügyfelek felé, ezt jelenlegi beruházásaink is jól mutatják. A GLS kellően megerősítette pozícióját ahhoz, hogy versenyben maradjon a térségben és a - remélhetőleg hamarosan meginduló - gazdasági fellendülés nyertesei között lehessen. Mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy elősegítsük ezt a fellendülést." (logsped)

2010.11.06.