Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

GLS: bevétel és forgalomnövekedés

Kapcsolódó oldal:  GLS: bevétel és forgalomnövekedés

A GLS csomag, expressz és logisztikai szolgáltató a 2010/2011-es üzleti évben jó eredményeket ért el. A cég 60 millió euró értékben tervez beruházásokat a hálózat bővítése és a minőség további javítása érdekében.

A GLS Group 363 millió csomagot szállított Európa-szerte - 5,2%-kal többet, mint az előző évben. A bevétel szintén emelkedett kissé, 1,68 milliárd euróról 1,75 milliárd euróra. A Cégcsoport EBITA eredménye (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) közel tíz százalékkal, 132 millió euróról 145 millió euróra nőtt.

"Az európai piacok többségén javult a gazdasági helyzet" - magyarázza Rico Back, GLS CEO. "Ez a forgalmunk növekedésében is tükröződik." A csomagszállítási díjak azonban még mindig alacsony szinten állnak ezen a rendkívül intenzív verseny jellemezte piacon.

"Ettől függetlenül elégedettek vagyunk az eredményeinkkel" - mondja Back. "A GLS nem elsősorban piaci részesedései növelésére törekszik. Célunk a fenntartható, szilárd növekedés és stabil ügyfélbázisunk megőrzése. Folytatni kívánjuk beruházásainkat: hálózatunk fejlesztését és szolgáltatásaink minőségének javítását."

A GLS mintegy 60 millió euró értékben tervez beruházásokat a 2011/2012-es üzleti évben. Ezek egyrészt a hálózati infrastruktúra bővítését, másrészt a csoportszintű informatikai rendszer fejlesztését célozzák majd.

A GLS arra számít, hogy az új üzleti évben folytatódik majd a csomagszállítási piac fellendülése. "Bevételünk mintegy öt százalékos növekedésére számítunk Európa-szerte" - mondja Back. "A költségoldali nyomás azonban nem enyhül, tehát a folyamatok és a hálózat optimalizálása továbbra is fontos feladat." (logsped)

2011.06.16.