Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  FUTÁR és kamerarendszer a Combino villamosokon

Március elejétől a 4-es és a 6-os vonalon közlekedő Combino villamosokon FUTÁR Rendszer és fedélzeti biztonsági kamerák üzemelnek.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére befejeződött a Combino villamosok FUTÁR rendszerrel való felszerelése. A szolgáltatás kiterjesztésével a továbbiakban a 4-es és a 6-os vonal megállóiba telepített kijelzők is megjelenítik a járművek valós indulási idejét. A nagykörúti villamosokra vonatkozó járatinformációk a BKK FUTÁR alkalmazásban, valamint a webes utazástervezőben, a futar.bkk.hu címen is teljes körűen elérhetők.

Kép: Kojnok Jenő

Kamerák a Combinókon

A Budapesti Közlekedési Központ beruházásaként a FUTÁR telepítésével párhuzamosan kamerarendszer is kiépült a Combinókon. Az üzembe helyezett kamerák figyelik az utasteret, illetve a járművek előtti és mögötti területet, természetesen a vonatkozó törvényi előírások betartásával. Bűncselekmény vagy baleset esetén a rögzített kameraképek visszanézhetők, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy biztonságosabbá váljon az utazás az éjjel-nappal nagy forgalmat bonyolító nagykörúti vonalakon.

A Combino villamosokat eredetileg kamera nélkül rendelték meg, csak később – éppen a BKK közreműködése révén – fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, mely 2011-től kép- és hangfelvételek készítésére jogosítja fel a közlekedési cégeket járműveiken. A mostani fejlesztésnek és a közelmúltban zajlott autóbusz-beszerzéseknek köszönhetően immár a budapesti járműállomány több mint 50%-ában működik kamerarendszer.

A szerelési munkák elvégzésével ismét kizárólag korszerű, alacsonypadlós Siemens Combinók közlekednek a nagykörúti villamosvonalon.
(logsped)

2018.03.08.