Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébFolytatódik a GYSEV Cargo soproni konténertermináljának fejlesztése

Kapcsolódó oldal:  Folytatódik a GYSEV Cargo soproni konténertermináljának fejlesztése

Folytatódik a GYSEV Cargo Zrt. soproni konténertermináljának fejlesztése európai uniós támogatással - tájékoztatta az MTI-t a vasúttársaság.

Rázó László szóvivő közlése szerint az összesen 1,3 milliárd forintos fejlesztéshez 388 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a cég az Új Széchenyi-terv pályázatán.

Az 2014-ben induló beruházás részeként egy új, 41 tonna teherbírású bakdarut is beszerez a társaság. Kiemelik: a beruházás célja a GYSEV Cargo Zrt. soproni telephelyű Intermodális Logisztikai Szolgáltatóközpontjában található konténerterminál továbbfejlesztése.

A projekt az új bakdaru beszerzése mellett magában foglalja a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztéseket is.A tájékoztatás szerint a logisztikai központ kapacitásainak további növelésére fatárolókat alakítanak ki, fejlesztik a GYSEV Cargo Zrt. üzemviteli szoftverét, akárcsak a meglévő konténerkövető rendszert.

A várhatóan 2014 decemberéig megvalósuló fejlesztések eredményeként 15-20 új munkahely jön létre, emellett lehetővé válik a társaság árbevételének növelése, és versenyképes logisztikai szolgálatok biztosítása, előre vetítve a GYSEV Cargo Zrt. régióban betöltött szerepének jelentős mértékű növekedését - közölték. (logsped)

2014.01.16.