Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébFléma Snack saslikgyár Mórahalmon, Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park

Kapcsolódó oldal:  Átadták a saslikgyárat Mórahalmon, a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Parkban

Október 10-én átadták a Fléma Snack által létrehozott saslikgyárat Mórahalmon.

Az átadáson beszédet mondott Lukas Vanreusel ügyvezető igazgató, Gráf József miniszter, Dr. Sibelka György az ITD Hungary képviseletében, valamint Nógrádi Zoltán Mórahalom város polgármestere.

Átadták a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park saslikgyár új üzemcsarnokát Mórahalmon. A 3300 négyzetméteres, egymilliárd forintból épült üzemcsarnok a holland és belga érdekeltségű Fléma Snacks Húsfeldolgozó és Élelmiszergyártó Kft. 13 hektáron megvalósuló, összesen 12 milliárd forintos beruházásának része. Az 1953-ban alapított családi cég 22 magyar város közül választotta ki Mórahalmot.

A húsfeldolgozással foglalkozó - itteni telephelyén főként saslikot gyártó - üzem eleinte kizárólag belga és uniós exportra termel majd, de később a környékbeli piacokat is megcélozza. Helyi alapanyagokat fognak felhasználni, kezdetben 40, idővel 80-100 új munkahelyet teremtve.

A munkavállalók 80 százaléka már nem mórahalmi, hanem valamelyik homokháti településről érkezik ide. Ez volt a küldetésünk: a 15 évvel ezelőtt versenyképtelen Homokhátságon gyarapodási lehetőséget, munkát, egzisztenciát teremteni – emlékeztetett Nógrádi Zoltán polgármester. (Mórahalom)

További információk:2008.10.13.