Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Fényeslitke-Komoró intermodális logisztikai központ

Kapcsolódó oldal:  Miniszteri biztost neveztek ki Záhony-Kisvárda térsége és a fényeslitkei ipari park fejlesztésének érdekében készülő szakmai projektek, programok előkészítésével, végrehajtásával kapcsolatos koordinációs feladatok ellátására. (MTI)
(logsped)
2015.06.15.
Elkészült a 160 hektáros fényeslitke-komorói intermodális közforgalmú ipari-logisztikai park.   
(MNO)
2011.04.03.
900 millió forintos beruházás keretében átadták a fényeslitkei ipari parkhoz vezető normál- és széles nyomtávú vasútat.   
(MR)
2010.08.19.
Elkészült a Fényeslitke-komorói ipari park első létesítménye, a korszerű szennyvíztisztító-telep   
(MR)
2010.08.05.
Október 5-én Nyíregyházán Záhony Európa nyitott kapuja címmel konferenciát tartottak. Záhony térségében vasúti pályákat újítanak fel, korszerűsítik a közutakat.   
(index)
2009.10.09.
Elsőként az úgynevezett vizes közművek építése kezdődhet meg. Ezzel együtt indul a távközlési kábelhálózat létesítése is.   
(MR)
2009.09.22.
Fényeslitke-Komoró intermodális logisztikai központ fejlesztése

Még az idén megkezdődik a záhonyi gazdasági körzetben a Fényeslitke-Komoró intermodális logisztikai központ 4,4 milliárd forintos fejlesztése, a körzet ezzel együtt összesen 38 milliárdos fejlesztéshez jut 2010-ig - jelentette be Németh Imre, a Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Zrt. nemrégiben kinevezett vezérigazgatója.

Ezen belül az áruátrakó, -feldolgozó és -raktározó területen belül a vasúti infrastruktúra fejlesztésére 12 milliárd, a közútira 7,9 milliárd forint jut.

Az ipari logisztikai területek 4,4 milliárdot nyerhetnek költségvetési forrásból, részben pályázat útján. A kiegészítő szolgáltatásokra pályázat révén 4,1 milliárdot lehet fordítani, míg a településrendezési tervek elkészítésére 840 millió áll rendelkezésre.

Kálnoki Kis Sándor, a záhonyi fejlesztés miniszterelnöki megbízottja kiemelte: az unió keleti határán Bresztben cserélődik ki az áruk 48 százaléka, míg Ágcsernyőre és Záhonyra 23-23 százalék jut. Záhonyon tavaly hatmillió tonna áru haladt át vasúton, hárommillió tonna pedig kamionokban. A legóvatosabb becslések szerint 2015-ig a forgalom 60 százalékkal emelkedik. Az átrakókörzetben ki kell cserélni a széles nyomtávú síneket, és meghosszabbítják a pályát is.

Az évi 140 ezer kamiont pedig 2010-ig a településeket elkerülő utakra vezetik. Nagy Sándor, az RFH Zrt. elnöke a tájékoztatón bemutatta azokat a hiteleket, amelyek az uniós utófinanszírozás miatt a nyertes pályázók kiadásait hivatottak "előfinanszírozni". A Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. legfeljebb 15 millió forint kölcsönt nyújt e célra. (nol)
2008.05.30.

Pályázható a záhonyi komplex fejlesztés előkészítése
A Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet (KIKSz) pályázatot írt ki a Közlekedési Operatív Program keretében a záhonyi térség komplex logisztikai fejlesztése projekt előkészítésére.  
( KIKSz )
2008.02.25

32 milliárd forintos fejlesztés Záhonyban
Vasút és közútfejlesztést, logisztikai bázisok építését és a munkahelyteremtést segítik.  
(hirado.hu)
2007.10.10.