Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA FedEx Trade irodát nyitott Budapesten

Kapcsolódó oldal:  A FedEx Trade irodát nyitott Budapesten

A FedEx Trade Networks tengeri és légi szállítmányozási leányvállalata hétfőn bejelentette, hogy megnyitotta magyarországi irodáját.

Az új magyarországi központ Vecsésen, a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér közelében helyezkedik el. Ez a lépés szorosan illeszkedik a vállalat intenzív hálózatbővítési politikájába, amelynek keretében a magyar fővárossal egy időben irodát nyitottak Prágában, Madridban, Milánóban és Antwerpenben is.

"Magyarország fontos logisztikai központ Közép-Európában, innen könnyen elérhető a legtöbb közép- és kelet-európai, illetve a Balkánon elhelyezkedő, gazdaságilag jelentős város. A 186 milliárd dolláros GDP-vel rendelkező magyar piac és a jövő évtől várhatóan beinduló gazdasági növekedés kiváló üzleti lehetőséget biztosít a FedEx Trade Networks globális szállítmányozási tevékenysége számára" – mondta Szántó Szabolcs, a FedEx Trade Networks magyarországi cégvezetője.

A Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér szomszédságában található bázis megnyitása fontos lépés a memphisi (Egyesült Államok, Tennessee állam) központú FedEx szállítmányozásra specializálódott ágazata számára. A Ferihegyi repülőtér bővítése keretében a légikikötő ugyanis két éven belül a jelenleginél nagyobb mennyiségű teherforgalom, évi 132 ezer tonna légi szállítmány fogadására lesz alkalmas. Ezzel Ferihegy Közép-Európa egyik meghatározó logisztikai és áruelosztó központjává válik.


A képre kattintva, az nagy méretben jelenik meg!


A magyarországi iroda megnyitása számtalan előnyt biztosít a vállalat ügyfelei számára. Használhatják a vállalat nyújtotta teljes körű globális szállítmányozási szolgáltatásokat, multimodális (többféle szállítmányozási platformot használó) megoldásokat, közvetlen segítséget kaphatnak iparági tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező helyi munkatársaktól, valamint olyan nemzetközi szolgáltatásokhoz férnek hozzá, mint a FedEx® International Direct Distribution és Global Order Logistics. 2008 óta a vállalat rendkívül dinamikus terjeszkedést folytat. Ebben az időszakban összesen 33 új irodát nyitott szerte a világon, a több mint 70 irodából álló egyesült államokbeli és kanadai hálózatán kívül.

A budapesti, prágai, madridi, milánói és antwerpeni irodák a FedEx Trade Networks folyamatosan bővülő saját irodahálózatához csatlakoztak. A csoport további tagjai Németországban (Frankfurt és Hamburg), az Egyesült Arab Emirátusokban, Lengyelországban (Gdynia és Varsó), Belgiumban, Nagy-Britanniában (Manchester és London), Franciaországban, Hollandiában (Amsterdam és Rotterdam), Indiában (Mumbai és Chennai), Mexikóban, Brazíliában, Szingapúrban, Tajvanon, Hongkongban, valamint Sanghaj, Peking, Kuangcsou, Sencsen, Csingtao, Tiencsin, Talien és Ningpo kínai városokban találhatók. A vállalat képviseletét Vietnámban is saját alkalmazottak látják el.

FedEx Trade Networks

A FedEx Trade Networks és jogelődei több mint száz éves tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi kereskedelem területén. A vállalat fejlett technológiai háttere és globális hálózata lehetővé teszi, hogy széles körű nemzetközi tengeri és légi szállítmányozási, vámkezelési, logisztikai, disztribúciós és szárazföldi fuvarozási szolgáltatásokat, kereskedelmi tanácsadást, illetve modern e-commerce és a nemzetközi kereskedelmet segítő megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. A FedEx Trade Networks megfelelő erőforrásokkal rendelkezik ahhoz, hogy ügyfelei szállítmányait sikeresen eljuttassa a világ bármely pontjára.

FedEx

A FedEx Corp. (NYSE: FDX) ügyfeleinek és üzleti partnereinek a szállítási, elektronikus kereskedelmi és üzleti szolgáltatások széles palettáját kínálja. A 36 milliárd dolláros éves árbevétellel rendelkező vállalat integrált üzleti alkalmazásokat nyújt az elismert FedEx márkanév alatt önállóan működő, ám kollektíven és együttműködésben irányított leányvállalatain keresztül. A FedEx-et folyamatosan a világ legelismertebb és megbízhatóbb munkaadói között tartják számon. 285.000 dolgozóját arra ösztönzi, hogy teljes mértékben a biztonságra, a legmagasabb szintű etikai és szakmai előírások betartására és ügyfelei valamint a közösség igényeinek kielégítésére törekedjen.

FedEx kirendeltség
2220 Vecsés
Lörinci út 59.
Telefon: (+36) 155-1900
Nyitvatartás: H - P: 8:00 - 18:00
(logsped)

2010.11.08.