Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Az eurotoll, az elektronikus útdíjfizetési rendszer európai szolgáltatója Magyarországon

Kapcsolódó oldal:  Az eurotoll, az elektronikus útdíjfizetési rendszer európai szolgáltatója Magyarországon is bemutatkozott

Az eurotoll budapesti regionális központja ismertette azon szolgáltatásait, melyekkel Európa autópályáinak teljes átjárhatóságát képes biztosítani a szállítmányozó vállalatok számára.

Annak érdekében, hogy az elektronikus útdíjfizetési rendszer (ETS) EU-direktívák (2009/750/EC) szerinti egységesítése hazánkban és a régióban is minél zökkenő mentesebben megtörténjen, az eurotoll létrehozta hazai leányvállalatát. Az eurotoll Közép-Európa Zrt. 2010 januárjában kezdte meg működését Magyarországon, hogy a régió egyik vezető elektronikus útdíjfizetési szolgáltatójává váljon. A budapesti irodát két szakember Bokor-Fekete Zsuzsanna, kereskedelmi és ügyfélkapcsolati vezető és Lázár Mihály, pénzügyi és adminisztrációs vezető irányítja. Jean-Michel Martinez elnök-vezérigazgató elmondta: "Az eurotoll Közép-Európa az a szolgáltató vállalat, mely még közelebb kerül a közép-európai üzleti partnereihez, felkészülve a térség gazdasági fellendülésére."

A 2006-ban megalapított elektronikos útdíjfizetési szolgáltató vállalat, a francia székhelyű eurotoll, egyike Európa legnagyobb elektronikus útdíjfizetési- és adatszolgáltatóinak, mely európai hálózatán keresztül megbízható minőségi szolgáltatást nyújt a szállítmányozói vállalatoknak. A várhatóan hazánkban is kiépítésre és bevezetésre kerülő elektronikus útdíjfizetési rendszer (ETS) már számos európai országban bizonyította eredményességét. A vállalat célja, hogy a 2012-ig hazánkban is bevezetésre kerülő rendszer különböző szolgáltatásainak köszönhetően olyan átjárható szisztémát hozzanak létre, mellyel a szállító vállalatok európai kereskedelmi forgalmát az EU-direktíváknak megfelelően egységesíti.

Az eurotoll már elérhetővé tette az európai útdíjfizetési infrastruktúrát, valamint az ezzel járó kedvezményeket Ausztriában, Olaszországban, az alpesi alagutakban, Spanyolországban, Szlovákiában és Franciaországban. Az eurotoll teljes körű szolgáltatása lehetővé teszi a flottamenedzserek számára az úthasználati díjak ellenőrzését, ezzel is növelve flottájuk versenyképességét és jövedelmezőségüket. Az eurotoll fedélzeti egységek 80%-a pedig további értéknövelt szolgáltatásokat is biztosít (jelentések, riasztások, stb.), többek között áfa-visszaigénylést tesznek lehetővé egész Európában.

Az eurotoll Közép-Európa Zrt. 2010 januárjában kezdte meg működését Magyarországon, hogy a régió – Magyarország, Ausztria, Csehország és Szlovákia – egyik vezető EETS szolgáltatójává váljon.

Bokor-Fekete Zsuzsanna a budapesti leányvállalattól elmondta: "Még egy évesek sem vagyunk, de 2010 végére elérjük a 100. ügyfelünket. Azt gondolom, hogy ez egy igen versenyképes eredmény. Tisztán csakis autópályákkal foglalkozó szolgáltatóként ügyfeleinknek kifejezetten előnyös megoldásokat tudunk nyújtani.”

Az eurotoll és Magyarország

Az eurotoll jelenleg 8 szakemberrel szolgálja ki a hazai, a szlovák és az osztrák ügyfeleket.

Az eurotoll könnyen használható, egyszerű megoldást kínál az útdíjfizetésre kötelezett szállítmányozó vállalatok számára, az alábbi előnyök mellett:
- Átlátható díjszabás
- Támogatás biztosítása a szükséges formalitásoknál
- Tanácsadás
- Költségoptimalizálás
A vállalat több területen kínál szolgáltatásokat: road&flow szolgáltatás, pénzügyi szolgáltatás és flotta ellenőrzési szolgáltatás, valamint egy sor olyan szolgáltatást, mellyel az áfa visszaigényelhető az új európai szabályozásnak megfelelően az unió 27 országában, valamint Svájcban és Norvégiában. A flotta ellenőrzési szolgáltatás olyan személyre szabott megoldásokat nyújt vállalatoknak, melyekkel optimalizálhatóak a flották, és valós időben lekövethetőek a járművek a pontosabb tervezés érdekében.

Az eurotoll olyan személyre szabott webtárhelyet is kínál, melynek segítségével könnyen kezelhetőek a flotta- és a vámügyek is. A platformon gyors elemzések és riportok is készíthetőek, de a webhely riasztási funkcióval is rendelkezik, így a vállalatok jelentősen megtakaríthatják költségeiket.

A szolgáltatások közé tartozik az elektronikus számlázás is, amely így egyetlen számlakészletet biztosít, mely feljogosítja a vállalatot az áfa visszaigénylésre minden európai országban. Így a vállalatnak elég egyetlen szerződést kötnie a még hatékonyabb üzletmenete érdekében (1 szerződés, 1 számlacsomag, 1 kontakt).

A road&flow szolgáltatással az eurotoll, az európai interoperabilitás egyik szószólója és az EETC tagja, mely az összes fedélzeti egység számára lehetővé teszi az útdíjfizetési rendszerekhez és a biztosított kedvezményekhez való hozzáférést, mindezt 22.000 km-nyi autópálya hálózaton.

A cég fő feladata, hogy a helyi ügyfeleknek, szállítmányozási vállalatoknak személyre szabott megoldásokat nyújtson. A vállalat elektronikus útdíj és áfa visszaigénylési szolgáltatásokat nyújt Magyarországon, többek közt már legfőbb ügyfelei - a Waberer’s Group, Volánbusz Zrt. és a Fazekas Insped Kft. - számára is. (logsped)

További információk:

Eurotoll Central Europe Zrt.
Tel.: +36 1 909 1109


2010.10.14.