Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

EU

Kapcsolódó oldal:  
Miként érvényesíthetik jogaikat az uniós polgárok az Európai Unió belső piacán?

Erről kapnak tájékoztatást azok az érdeklődők, akik ellátogatnak az Európai Bizottság új internetes portáljára. A Párbeszéd a polgárokkal elnevezésű honlap mind a 20 hivatalos nyelven megtekinthető.

A http://eur-lex.europa.eu/hu/index.htm címen az EU-jog tíz területét bemutató ismertető, valamint gyakorlati tanácsokat is tartalmazó tájékoztató található. Ha a használók nem találják a szükséges információt, vagy kérdésük lenne, akkor az oldalon keresztül telefonálhatnak vagy e-mailt küldhetnek más tanácsadó és problémamegoldó szolgálatoknak, valamint személyre szóló segítséget kaphatnak a 20 nyelv bármelyikén.

Az élet, a munka, a tanulmányok és az utazás más EU országokban, a termékek és szolgáltatások vásárlása az EU területén, az esélyegyenlőség, az adatvédelem, a határt átlépő pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos viták rendezése mind-mind olyan téma, amely szerepel a témák között. Eezeken kívül található egy összefoglaló is a munkavállalóknak az átmeneti megállapodásokról.

Az oldal tájékoztat a jogról európai szinten és az érintett tagállam szintjén, továbbá javaslatot tesz a gyakorlati lépésekre. Az oldalról elérhetőek hasznos tagállami címek, telefonszámok és on-line források is. (HTV)
2004. 09. 09.