Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébErzsébet-utalvány

Kapcsolódó oldal:  A jövő héten kezdi meg kézbesíteni a nyugdíjasok Erzsébet-utalványát a Magyar Posta - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. (MTI)
(logsped)
2018.03.11.
A kormány benyújtotta a parlamentnek az új cafeteriaszabályokat. A tervek szerint a béren kívüli juttatások egy részét jövő januártól készpénzben is lehet kérni, évi százezer forintot. Megmarad a SZÉP-kártya, az Erzsébet-program, és a munkavállalóknak továbbra is adómentes marad a juttatás. (MTI)
(logsped)
2016.06.03
A kormány által benyújtott törvényjavaslat szerint a jövőben egy újonnan létrehozott szervezet felelne a Kárpát-medencében élő magyar gyerekek üdültetésével összefüggő feladatok ellátásáért az Erzsébet-program keretében. (MTI)
(logsped)
2016.03.13.

Az Erzsébet-utalványcsalád tagjai - az Étkezési, az Ajándék, az Iskolai, a Kultúra, a Sport és a Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány - immár elektronikus formában, kártyára töltve is elérhetők.
(logsped)
2015.11.06.

Kiírták az Erzsébet-program jövő évi pályázatait, a 2014-ben harmadik évébe lépő programra a tervek szerint 3,5 milliárd forintot biztosít a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. (MTI)   
(logsped)
2013.12.11.
A 2012 évi üdülési csekkek fel nem használt részéből 498 millió forinttal megemelik az Erzsébet-program 2,5 milliárd forintos induló összegét, így idén kétszer annyi nagycsaládos és nyugdíjas üdülhet - jelentette be Nagy Anna, a program új szóvivője. (MTI)   
(logsped)
2013.02.17.
Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. 2012 január közepétől az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon. (MTI)   
(logsped)
2013.01.08.
2013 januártól emelkedik a havonta igényelhető Erzsébet-utralvány mértéke. A munkaadók az eddigi havi 5 ezer helyett már 8 ezer forint értékben is adhatják dolgozóiknak.   
(logsped)
2013.01.03.
2012. október 15-étől Erzsébet-utalvány a SPAR hálózatában is elfogják.   
(logsped)
2012.09.24.
A parlament 2012 július 6-án fogadta el az Erzsébet-programról szóló törvényt, amely pénteken megjelent a Magyar Közlönyben. (MTI)   
(logsped)
2012.07.19.
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2012-re meghirdetett pályázatokon nyugdíjasok, fogyatékosok, nagycsaládosok, valamint a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozói üdülési célú szolgáltatásokat nyerhetnek meghatározott Balaton-környéki, valamint mátrai állami tulajdonú üdülőkbe, szállodákba - MTI információ.   
(logsped)
2012.01.12.
Erzsébet-utalvány

Az adótörvények szerint az Erzsébet-utalvány fogyasztásra kész étel vásárlására használható fel, de 2012. december 31-ig melegkonyhás éttermi szolgáltatásra is felhasználható. Havonta 5 ezer forintig minősül béren kívüli juttatásnak. MTI

A papír alapú és elektronikus Erzsébet-utalvány kibocsátási szabályait tartalmazza az a közigazgatási s igazságügyi miniszteri rendelet, amely a 163. számú Magyar Közlönyben jelent meg.

A 2012 január első napjától hatályos, módosított személyi jövedelemadó (szja) törvény vezette be az Erzsébet utalványt, amelyik fogyasztásra kész étel vásárlására jogosít, de jövő év végéig melegkonyhás vendéglátóhelyeken étkezési szolgáltatás vásárlásra is felhasználható.

Az utalvány kibocsátója a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, akinek a munkaadója ilyet juttat a kafetéria rendszer keretében, az az utalványos, az elfogadóhelyek jegyzékét a kibocsátó a honlapján teszi közzé.

Egy utalványos - egy év alatt - több munkaadótól is kaphat utalványt, amelynek a felhasználási ideje a következő év utolsó napja. A papír alapú utalványra - egyebek mellett - rá kell nyomtatni a beváltási értéket, a felhasználhatóság körét, és a lejárat időpontját is.

Az elektronikus utalványt az elfogadóhely vagy terminálon, vagy a kibocsátó által kialakított központi internetes felületen keresztül váltja be. Az utalványos telefonon lekérdezheti aktuális egyenlegét.

Horváth Endre, az utalványt kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke elmondta, hogy januártól állami monopólium lesz az étkezési jegy kibocsátása, amely Erzsébet-utalvány néven funkcionál. Ennek pénzügyi eredményéből indul a szociális és gyermek étkezési program, Erzsébet program néven. A havi 5 ezer forintos Erzsébet-utalvány a munkaadónak több mint 30 százalékkal kedvezőbb annál, mintha munkabért adna az alkalmazottjának.

Az idei adótörvényekben szerepel egy másik, 12 ezer 500 forintos béren kívüli étkezési juttatás is, amely a meleg étteremmel rendelkező munkaadók adhatnak alkalmazottaiknak. (logsped)

További információk:2011.12.30.