Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



Építőipari minimális rezsióradíj 2015

Az ÉVOSZ, összhangban a vonatkozó jogszabályokkal, kezdeményezte a 2015. évi építőipari minimális rezsióradíj értékének meghatározását. A meghatározott érték 2490 Ft/fő/óra, amit a Szövetség javaslatára az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottság is elfogadott és kihirdetésre javasol az építésügyért felelős miniszter részére. (ÉVOSZ)

A 2014. évi 2422 Ft/óra minimális rezsióradíj emelkedését 2490 Ft/óra értékre alapvetően a garantált bérminimum változása, a banki- és biztosítási költségek jelentős emelkedése és az ügyviteli költségek növekedése okozza.

Az építőipari minimális rezsióradíj számítása az ágazatban jogszerűen működő vállalkozások 2014. évi mérlegadatai minimális értékeinek alapján történt.

A minimális rezsióradíj irányadó az építési-beruházási célú közbeszerzéseknél és a magánmegrendelői piacon egyaránt. 2015. évben a 2490 Ft/fő/óra rezsióradíj alatti értékekkel számolt építőipari ajánlati árakat az ÉVOSZ kockázatosnak tartja, mellyel kalkulált vállalási árak eredményezhetik az irreálisan alacsony árakat és vezetnek a 400 milliárd Ft nagyságrendű országos lánctartozási érték tartós fennmaradásához.

A megrendelői és vállalkozói érdekeket egyaránt szolgáló, minimális rezsióradíj érték megbízható támpont az üzleti életben.
(logsped)

2015.04.03.