Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

CASON diwicom gps-gprs személykövető

Kapcsolódó oldal:  A CASON GPS követője kíséri Harkányi Árpit 8000 kilométeren át

A kerékpáros DIWICON GPS-GPRS alapú személykövetővel rendelkezik, amely hagyományosan nagyvállalatok, szállítócégek gépkocsi flottáinak biztonságáért felel.

Harkányi Árpi igen hosszú útra vállakozott: Európán keresztül Párizs és a Benelux államok érintésével a norvégiai Nordkapp városába tart, a kontinens legészakibb pontjára. Bár veszély nélkül nincs kaland, nem árt, ha egy ilyen hosszú úton is biztonságban tudja magát az ember. Ezt a támogatást adja az útra a vezető magyar techvállalat, a CASON Mérnöki Zrt. eszköze, a DIWICON GPS-GPRS alapú személykövető, amely hagyományosan nagyvállalatok, szállítócégek gépkocsi flottáinak biztonságáért felel, de tökéletesen alkalmas biciklisták védelmére is.

Az eszközzel nemcsak valós időben lehet követni Árpit, illetve az általa megtett útvonalat, de vészhelyzet esetén értesítés is küldhető rajta, és a kapcsolatot tudja tartani például az expedíciót közvetítő rádiócsatornával is. Egy ilyen hosszú túránál lényeges, hogy ez a fajta kommunikáció a roamingdíjakkal együtt is különösen költséghatékony megoldás.

A barátok, drukkerek és a netezők is folyamatosan nyomon kísérhetik a túrát a 100napbringa.hu oldalon elhelyezett interaktív térkép segítségével. Itt a DIWICON-on keresztül küldött adatok összesítve és grafikusan is megjelennek, mutatva az út során naponta és összesen megtett távot, a napi szintkülönbséget, az átlagsebességet és sok más hasznos-érdekes információt. A jeladóból, egy központi szerveren futó feldolgozó programból és a megjelenítő felületből álló rendszer teljesítményméréshez is használható: minden nap végén azonnal kalkulálhatóak az adatok. Az oldalra látogatók interaktív formában, saját igényük szerint kérhetnek tájékoztatást az adatok alapján, valós időben vagy akár utólag visszakövetve az eseményeket.

Bár reméljük, pánikra nem lesz ok, Árpi biztonságát – és a kerékpáros szerint mamája nyugalmát – nagyban növeli a CASON által ingyenesen rendelkezésre bocsátott DIWICON pánikgombja, amivel baj esetén azonnal vészjelzés adható, és a GPS koordináták segítségével könnyen és gyorsan meg lehet találni Árpit.

Az eszköz nagy előnye még, hogy kicsi és mindössze 85 gramm – bringásoknál ez nem utolsó szempont. A követő energiaigénye is lényeges, az alacsony energiafogyasztás mellett fontos, hogy az úton nemigen lesz idő az elektromos hálózaton lógni, amire nincs is szükség, mert a DIWICON napelemcellákról és a bringa agydinamójáról menet közben is tölthető, így biztosítva a zavartalan, folyamatos működést. Árpi így mindig szem előtt lehet, akárhol tekereg. (logsped)

További információk:

www.100napbringa.hu 
twitter.com/100napbringa 


2009.04.27