Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Direct Express

Kapcsolódó oldal:  Direct Express, a TNT új szolgáltatása

Európában elsőként minden EU-országra kiterjedően vezetik be a Direct Express szolgáltatást

A TNT, a világ egyik piacvezető expressz szállító vállalata új, költséghatékony közúti szolgáltatást vezetett be, amelyet Európában elsőként minden EU-országra kiterjesztett, a nem-EU-országokra esetenként és folyamatosan alkalmazza. A Direct Express elnevezésű szolgáltatás lényege, hogy azonos feladó nagyobb volumenű küldeményeit - amelyek megtöltenek egy szállító járművet - közúton juttatják el, közvetlenül a célország belföldi elosztóközpontjába. Így a felvevő országban elmarad a csomagok szortírozása és átrakása, a küldemények gyorsabban, rövidebb útvonalon, kevesebb környezetterheléssel és a TNT-től megszokott magas szolgáltatási színvonalon jutnak el a címzetthez.

"Új, rugalmas szolgáltatást vezetett be a TNT egész Európára kitejedően, és kedvező ügyfél-véleményekre számítunk" - fogalmaz ifj. Járosi Márton, a TNT Express Worldwide Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. "Az időérzékeny, ámde általában kisméretű küldemények számára továbbra is Express szolgáltatásunk, légi hálózatunk jelent megoldást, amely a prémium kategóriában szolgálja ki ügyfeleinket. A kevésbé időérzékeny, nagyobb tömegű küldeményeket az Economy Express, közúti gyűjtőfuvarozás jellegű szolgáltatásunk segítségével juttatjuk el a célállomásra. Az új, Direct Express a kettő között helyezkedik el, elsősorban nagyobb ügyfeleink számára ajánljuk, akik legalább heti rendszerességgel szállítanak minimum egy kisteherautót megtöltő mennyiséget európai címzetteknek, és fontos számukra, hogy árujuk biztonságosan, időre érkezzen meg."

A Direct Express szolgáltatás előnye, hogy a már megszokott, megbízható szolgáltatási színvonalat nyújtja, de a költségek mérséklésével. A feladó ország átrakó- és elosztó központjai érintésének elmaradásával a csomagfelvételi időt sokkal rugalmasabban lehet az ügyfél igényeire szabni. A célországokban a Direct Express szolgáltásnál is elérhető a 9.00, 10.00 vagy 12.00 óráig történő kézbesítés.

A TNT infrastruktúrája kiválóan alkalmas az új szállítási szolgáltatás bevezetéséhez. A cég Európa legkiterjedtebb közúti szállító hálózatával rendelkezik, amelyet a világ egyik legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb informatikai infrastruktúrája támogat. Így mind a küldő mind pedig a fogadó percről percre nyomon követheti a küldemény útját és pillanatnyi tartózkodási helyét. Ez nagyfokú rugalmasságot, így költségmegtakarítást jelent a gazdasági folyamatok szervezésében. (logsped)

2009.11.26.