Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



Nő a diákhitel kamata 2009

Kapcsolódó oldal:
  


2009 július elsejétől minden diákhitelt törlesztő a minimálbér legalább hat százalékára módosíthatja havi törlesztőrészletét. Az engedmény két évre szól es a kérelmeket automatikusan elfogadják. A nehéz helyzetbe került diákhitelesek kérhetik törlesztőrészletük mérséklését. (györinap)
(logsped)
2009.07.08.
Nő a diákhitel kamata, de a törlesztőrészletek nem változnának 2009

Évi 11 százalékban állapította meg a Diákhitel Igazgatósága a hitel 2009. január 1. - június 30. közötti időszakban érvényes kamatának mértékét. A speciális törlesztési feltételeknek köszönhetően a kamat változása nem növeli meg a havi törlesztőrészlet összegét, mert az továbbra is kizárólag a jövedelemhez igazodik - tájékoztatta a Diákhitel Központ az Edupress-t.

A kamat mértékét döntően az határozza meg, hogy a Diákhitel Központ mennyiért tudott pénzhez jutni, hitelezési tevékenységéhez forrást szerezni a folyamatos mozgásban lévő - jelenleg éppen dráguló - pénzpiacon - közölte a Diákhitel Központ."A speciális törlesztési feltételeknek köszönhetően a kamat változása nem növeli meg a havi törlesztőrészlet összegét, mert az továbbra is kizárólag a jövedelemhez igazodik.

Nem kell tartani szigorodó hitelbírálattól sem, mivel a diákhitel esetében ilyen továbbra sincs. Alanyi jogon juthat diákhitelhez minden hazai felsőoktatási intézmény 40 év alatti hallgatója" - áll a közleményben.

A központ tájékoztatott: nem változik a felvehető összeg sem. Továbbra is havi 40, 30, 25, 21 illetve 15 ezer forintos összeg közül választhatnak a felsőoktatásban tanulók, csak a költségtérítésesek kérhetnek ennél többet, havi 50 ezer forintot.

"Továbbra is megmarad az előtörlesztési lehetőség, mely díjmentes és közvetlenül a tőketartozást csökkenti. A diákhitel esetében a kamat emelkedése minimális mértékben hosszabbíthatja csak meg a törlesztési futamidőt.

A diákhitel több évig tartó törlesztési ideje alatt többször is bekövetkezhetnek ellentétes irányú piaci mozgások. Így többször növekedhet vagy csökkenhet a diákhitel kamata is, vagyis a törlesztési időt növelő illetve csökkentő hatások hosszú távon akár ki is olthatják egymást" - hívta fel a figyelmet a Diákhitel Központ. (edupress)

További információk:

www.diakhitel.hu  


2008.12.19.