Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A DHL SameDay Speedline szolgáltatással bővíti termékkínálatát

Az új légi teherszállítási szolgáltatás sürgősségi kiszállítást kínál a DHL ügyfeleinek időkritikus küldeményeik szállítására.

A DHL Global Forwarding több mint 200, különböző szektorban érdekelt ügyfele igényeinek felmérése után fejlesztette ki a DHL SameDay csapat tudására alapuló új szolgáltatását. A DHL SameDay Speedline az év bármely napján, a nap 24 órájában garantálja az árufeladást és kiszállítást, a 120 percen belül történő árufelvételt és a 60 percen belüli árajánlatadást.

A szolgáltatással az áru az első elérhető járattal indul útnak, és a szállítmányt az árufelvételtől a célállomásig a DHL szakemberei proaktívan nyomon követik. A DHL SameDay Speedline lehetővé teszi alkatrészek, sürgősségi orvosi szállítmányok vagy újonnan bevezetett termékek azonnali szállítását.

Bár a DHL SameDay Speedline több szektorra kiterjedő szolgáltatás, különösen előnyös lehet a légiipar, az autóipar, az elektronika szektor, az energetika szektor és a gyógyszeripar területén. Magyarországon elsősorban a technológiai szektor és az autóipar területéről van érdeklődés a szolgáltatás iránt.„A gyártás és ellátási lánc minél tökéletesebb összehangolása érdekében a sürgősségi szállítmányozás piaca az éppen időben (JIT) elvre épülő raktározással párhuzamosan folyamatosan növekszik a különböző szektorokban. A folyamatos működéshez szükséges áruk sürgős szállítása iránti igény egyre nő, ehhez pedig olyan globális lefedettséggel és megfelelő technológiai adottságokkal rendelkező logisztikai partnerre van szükség, aki átláthatóan tud kezelni minden szektor-specifikus kihívást. A DHL SameDay Speedline éppen ilyen” – mondta el Oláh Zsolt, a DHL Global Forwarding magyarországi értékesítési és marketing igazgatója.

A DHL SameDay Speedline több mint 50 állomásból álló globális hálózata – melynek része a DHL Global Forwarding magyarországi központja – a legnagyobb földrajzi kihívást is kezelni tudja, és az ügyfelek igényei szerint tovább bővíthető. A DHL SameDay Speedline legnagyobb erősségének az Egyesült Államokban, Szingapúrban és Írországban található folyamatosan működő SameDay Központok számítanak, ahol a kiindulóponttól a célállomásig végigkövetik a szállítmányokat.

A központok ügyfélszolgálati munkatársai a megkereséstől számított 60 percen belül árajánlatot adnak, és útvonaljavaslatokat tesznek a háztól-házig szállításra. A DHL SameDay Speedline szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleket igényeiknek megfelelően tájékoztatják a szállítmány helyzetéről, és amennyiben bármilyen rendkívüli történik, azt másodperceken belül orvosolni tudják.

Az iparági megoldások mellett a DHL SameDay Speedline olyan ügyfelek számára is megoldást kínál, akiknek rendszeresen vannak időkritikus szállítmányaik vagy rendszeresen találkoznak előre nem tervezett vészhelyzettel.
(logsped)

2016.10.11.