Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA DHL Kelet-Európából a Koper kikötőn keresztül közvetlenül Ázsiába szállít

Kapcsolódó oldal:  A DHL Kelet-Európából a Koper kikötőn keresztül közvetlenül Ázsiába szállít

A DHL csoport légi és tengeri szállítmányozási üzletága, a közelmúltban új tengeri gyűjtőáru szállítmányozási megoldást indított el a piacon.

Az új LCL (Less Than Container Load) export szolgáltatás egyedülálló a piacon, összekötve Magyarországot, Ausztriát, Bosznia-Hercegovinát, Bulgáriát, Horvátországot, Macedóniát, Romániát, Szerbiát, Szlovákiát és Szlovéniát olyan ázsiai üzleti központokkal, mint Hong Kong, Keelung, Pusan, Sanghaj és Szingapúr. Azon partnerek számára, akik a gyűjtőkonténeres szállításaikat (LCL) a koperi kikötőn keresztül bonyolítják, az észak-európai kikötőkön áthaladó útvonalakhoz képest lényegesebben rövidebb tranzit idő biztosítható.

" Konszolidált tengeri gyűjtőáru szállítási megoldásunkkal kielégítjük a rövidebb tranzit időre vonatkozó igényeket Közép- Kelet-Európából Ázsiába, leegyszerűsítve ezzel ügyfeleink ellátási láncát. A teljes folyamatot - az áru átvételétől a be és kirakodáson át a végpontba történő eljuttatásig - a DHL felügyeli, ezért a megoldás teljesen biztonságos. Az alapszolgáltatást - ügyfeleink igényei szerint - különböző értéknövelő szolgáltatások egészítik ki, mint például teljes körű vámügyintézés vagy szállítmánybiztosítás" - mondta Hermann Filz, a DHL Global Forwarding Közép-Kelet Európáért felelős ügyvezető igazgatója.

A DHL kiterjedt logisztikai hálózata - Koper kikötőjével együtt - biztosítja a szállítmányok problémamentes, megszakítások nélküli továbbítását a teljes útvonalon. A konténereket először Ázsiában nyitják ki a dekonszolidációt és a végcélba juttatást megelőzően. A gyűjtő szállítmányok nyomon követése egy web alapú árukövető rendszer segítségével lehetséges, így folyamatosan ellenőrizhető a szállított áru állapota.

DHL Koper kikötő


DHL Koper kikötő


"Az új, Koper kikötőn keresztüli lebonyolított gyűjtőkonténeres szállítások kb. 30 százalékkal kevesebb széndioxid kibocsátást eredményeznek a hagyományos észak-európai kikötőkön keresztül történő megoldásokhoz viszonyítva" - tette hozzá Jens Andersen, az európai gyűjtőkonténeres szállítások igazgatója.

A DHL Global Forwarding folyamatosan bővíti gyűjtőkonténeres szállítási hálózatát, mely jelenleg 2 000 000 m3 gyűjtőkonténeres szállítmányt kezel egy évben.

A DHL, mint NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier) - azaz olyan hajóstársasági jogokkal rendelkező szállítmányozó, aki nem üzemeltet saját hajókat - jelen van a világ legnagyobb kikötőiben saját leányvállalataival vagy franchise partnereivel, a legkiterjedtebb tengeri teheráru gyűjtőkonténeres szállítási hálózattal rendelkezik a világon, rögzített indulási és garantált tranzit idővel. (logsped)

2011.10.12.