Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Budapest Airport: utazás az utolsó pillanatban

Kapcsolódó oldal:  



Budapest Airport: utazás az utolsó pillanatban 2010

2010 májustól akár 4 órás határidővel is indulhat a kalandra és pihenésre vágyó utas, ha megvalósul a Budapest Airport és a charterjáratokat üzemeltető tour operátorok közös terve, az úgynevezett Ultra Last Minute utakat értékesítő kioszk Ferihegy 2-es terminálján.

A kölcsönösen előnyös, közös üzleti vállalkozás körvonalai a Budapest Airport és a tour operátorok közös egyeztetésén rajzolódott ki, amelyen a repülőtér képviseletében jelen volt Kam Jandu légiközlekedési igazgató, Hardy Mihály vállalati kapcsolatok igazgató, valamint szinte ez összes jelentős charter ágazatban érdekelt iroda.

A megbeszélésen elhangzott, hogy mivel a charterek utasainak is ugyanazokat a szolgáltatásokat veszik igénybe, mint a 2-es terminálról üzemelő hagyományos, menetrendszerinti légitársaságok, ezért a Budapest Airport nem lát üzleti lehetőséget a repülőtéri díjak egyoldalú csökkentésében. Ugyanakkor a repülőtér üzemeltető felajánlotta, hogy közösen vizsgálják meg pl. az úgynevezett off-peak, azaz csúcsidőn kívüli kedvezmények, vagy például a csomagban értékesített utak résztvevőinek a parkolási- és kiskereskedelmi kedvezmény nyújtásának a lehetőségét.

Különösen kedvező visszhangra talált a tour operátorok körében a Budapest Airport javaslata, hogy a repülőtér egy úgynevezett Ultra Last Minute kioszkot ajánl fel a számukra, ahol az utolsó 24 órára megmaradt utakat lehet értékesíteni - négy órás indulási határidővel. A tervek szerint a mindenki számára egyforma lehetőséget kínáló kioszk személyzetét az irodák közösen fizetnék, míg a kioszkot és helyet a Budapest Airport állná. A Nyugat-Európában több helyen már sikeresen üzemelő modell lényege, hogy a megmaradt utakat jelentős kedvezménnyel veheti igénybe az utas, ha mondjuk napfényes desztinációra vágyik és mindegy neki, hogy mondjuk Egyiptomban vagy Görögországban köt ki. A tervek szerint az új kioszk 2010 májusától üzemelne.

A találkozón arról is megállapodás született, hogy a tour operátorok és a Budapest Airport kölcsönösen egymásra mutató linket üzemeltet a jövőben a cégek weboldalán, elmélyítik a szakmai adatok cseréjét, a piaci változások nyomon követését, a repülőtér szakmai látogatásokat szervez a chartereket üzemeltető cégek képviselőinek, bővíti a repülőtérrel kapcsolatos információs anyagok kínálatát. (logsped)

2010.01.26.