Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Brambles Limited felvásárolta az IFCO Systems NV-t

Kapcsolódó oldal:  A Brambles Limited felvásárolta az IFCO Systems NV-t

A Brambles Limited - a CHEP anyavállalata -, a világ legnagyobb eszköz-bérleti rendszerét működtető cég bejelentette az IFCO Systems NV - nemzetközi logisztikai szolgáltató, az RPC (újrafelhasználható műanyag rekesz)ipar vezető cége - felvásárlását.

A CHEP EMEA Elnöke, Dolph Westerbos a következőt nyilatkozta az akvizícióról: "Az IFCO egyedülálló növekedési lehetőséget nyújt a Brambles vállalat bérleti megoldásainak bővítésére, mindkét kulcsfontosságú üzleti tevékenysége, az RPC- és a raklapbérlés területén."

"A létrejövő gazdasági egyesülés célja új országokkal növelni a lefedettséget és szélesíteni a lehetséges szolgáltatások körét, valamint a termelők, élelmiszergyártók és a viszonteladók logisztikai folyamatainak támogatása innovatív termékekkel, a meglévő szolgáltatások fejlesztésével, egy egyszerűbb és "zöldebb" ellátási lánc elérése érdekében."

Az IFCO 112 milliós RPC eszközparkját elsősorban a friss termékek gyártótól élelmiszerboltokig történő szállítására használják. A vállalat székhelye Amszterdamban található, fő operációs központjai pedig Pullachban (Németország), Houstonban (Texas, USA) és Tampában (Florida, USA). Tevékenysége lefedi Európát, az Amerikai Egyesült Államokat és Dél-Amerikát. Az IFCO kiterjedt raklapkezelési hálózatot működtet a tengerentúlon, ahol évenként több mint 200 millió raklapot ellenőriz, javít és helyez újra forgalomba. Az IFCO közel 4000 dolgozót foglalkoztat 23 országban.

A Brambles Vezérigazgatója, Tom Gorman a következőt mondta: "Az IFCO felvásárlása egyedülálló lehetőséget nyújt a Brambles vállalatnak, hogy világviszonylatban erősítsük vezető szerepünket az eszköz-bérleti megoldások területén, illetve hogy jelentős növekedési potenciállal rendelkező üzletet szerezzünk. Az IFCO természetszerűen illeszkedik a Brambles meglévő RPC-vel és raklappal kapcsolatos tevékenységeihez, és lehetővé teszi stratégiánk teljesítését, miszerint bevételi forrásainkat változatosabb termékpalettával, növekvő földrajzi lefedettséggel és szélesebb vevőkörrel diverzifikáljuk."

A tranzakció jóváhagyása az Egyesült Államok és némely európai ország versenyhivatalának hatálya alá tartozik. A Brambles reményei szerint az engedélyezés kilenc hónapon belül lezárul, addig a Brambles és az IFCO üzleti tevékenységüket önálló, független vállalatként folytatják.

A jóváhagyást követően a tranzakció 5 milliárd US$ éves értékesítési bevételű vállalatot hoz létre, amelyből több mint 4 milliárd US$-t az eszköz-bérlettel kapcsolatos szolgáltatások biztosítanak. A Brambles Csoportnak így 49 országban, a világ hat kontinensén, több mint 16 000 munkavállalója lesz. (logsped)

2010.11.25.