Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Bankkártyás jegyautomaták a PESA-villamosokon Szegeden

December 6-tól a bankkártyás jegyautomatákat próbaüzemben használhatják a PESA-villamosok utasai Szegeden. A járművek ajtaján matrica jelzi, hogy azon már működik bankkártyás jegyautomata. (DM)

A próbaüzem alatt 24 és 72 órás menetjegyet is válthatnak az utasok. A látássérülteknek külön gomb segíti a tájékozódást.


Fotó: Frank Yvette


A próbaüzem hónapjai alatt a jegyek ugyanannyiba kerülnek, mint ha a járművezetőnél váltanánk azokat, tehát a menetjegy 400, a 24 órás 1040, a 72 órásért pedig 2600-at kell adni.

Az automatákat élesben előreláthatólag tavasszal lehet majd használni. Az érintős képernyőn kiválasztható a menetjegy fajtája, mennyisége, utána már csak a bankkártyát kell odaérinteni a kifizetéséhez, és az automata kiadja a jegyet. A gép időpecsétet is nyomtat a menetjegyre, ezért azt külön már nem kell érvényesíteni.

Elsőként a PESA-villamosokat szerelik fel automatákkal, utána a piros trolikat. A következő két hónapban sorra kerül a többi villamos, troli és busz, a nosztalgiajáratok kivételével.

Az összesen 200 készüléket a Delta Systems Kft. szállítja nettó 175 millió forintért, és öt évre vállalja az üzemeltetésüket. A fejlesztés egyelőre egyedülálló Magyarországon.
(logsped)

2017.12.20.