Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



Április óta igényelhető az új szürke rendszám a kerékpárszállítókra

Április óta igényelhető az új szürke rendszám, amelyet az autók hátuljára szerelhető kerékpárszállítókra találtak ki. (Vezess)

Ahogy azt már tudni lehetett, szürke alapon fehér karakterek díszítik a táblát, amelyről nem hiányzik Magyarország autós felségjelzése (H) és az uniós zászló sem. A táblát a gépkocsi eredeti betűkaraktereivel gyártják le.


Kép: Vezess


A szürke rendszám igényléséhez az autót és a szállítóeszközt is el kell vinni egy műszaki vizsgára jogosító állomásra, ahol szemrevételezés és fényképezés után kibocsátanak egy műszaki adatlapot. Ezzel a papírral lehet azután az okmányirodában kérni a rendszám kiállítását.

9570 forintba kerül a harmadik rendszám, amely a szemle (1770 Ft), a rendszám (5500 Ft), és a rendszám nyilvántartásba vételének (2300 Ft) díjából áll össze.

Jó tudni, hogy a szürke rendszám nem lehetőség, azaz nem lehet választani, hogy vagy ez vagy az autó eredeti rendszámát szereli át valaki a szállítóra, mert azt a jogszabály nem engedi. "Egyedi azonosító jel meghamisítása" miatt akár még eljárás is indulhat az autós ellen.

Ha elveszik vagy megsemmisül a kerékpárszállító rendszáma, az utángyártása korlátozás nélkül megtörténik, hiszen kicsi az esély a visszaélésre, mivel csak az autó eredeti rendszámaival együtt érvényes.
(logsped)

2017.04.16.